2024. április 26. - Ervin

Kulturális együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá szombaton Pécsett Szili Katalin a magyar Országgyűlés, Köksal Toptan, a török Nagy Nemzetgyűlés és Norbert Lammert, a Bundestag elnöke az Európa Kulturális Fővárosa 2010. (EKF) projekt sikeres megvalósítása érdekében.
2008. október 4. szombat 14:32 - Hírextra
A dokumentum aláírását követő sajtótájékoztatón Szili Katalin példaértékűnek nevezte a megállapodást. A közös nyilatkozatban a politikai támogatás mellett a parlamenti elnökök vállalták azt, hogy saját lehetőségeiken belül mindent megtesznek az EKF sikeres megvalósulásáért.

Szili Katalin elmondta, hogy a három házelnök érzelmileg is kötődik az Európa Kulturális Főváros címet elnyert városokhoz, hiszen Norbert Lammert, a Rurh-vidék képviselője a német parlamentben, Köksal Toptan Isztambulban végezte tanulmányait, ő maga pedig Pécs országgyűlési képviselője.

Norbert Lammert, a német parlament elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy első alkalommal lesz három - két uniós és egy unión kívüli - város Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben. A német politikus szerint egyedi a parlamenti elnökök közötti együttműködés, amit 2010-et követően is szeretnék továbbfolytatni.

Köksal Toptan, a Török Nagy Nemzetgyűlés elnöke szerint fontos történelmi lépés a megállapodás aláírása, amely megteremti az alapot a különböző kultúrák közötti hosszú távú kapcsolat kiépítéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását