2024. április 19. - Emma

Kicsapták, mert felakasztotta Obamát

Barack Obama demokrata elnökjelölt képmását akasztotta egy fára a nyaka köré hurkolt zsineggel és rasszista felirattal egy oregoni keresztény egyetem négy diákja, akiket rövid úton eltanácsoltak az intézményből.
2008. október 1. szerda 11:07 - Hírextra
A George Fox Egyetem vezetése úgy határozott, hogy a vétküket bevalló tanulókat azonnali hatállyal, "hosszú időre felfüggesztik, és közmunkára ítélik". A döntést kedd délután a kampuszon összehívott rendkívüli gyűlésen tudatták a megjelent ezer tanulóval és egyetemi dolgozóval.

A diákok egy forgalomban lévő Obama-kartonképet akasztottak a fára horgászzsinórral a múlt héten. A képre a következő szöveget biggyesztették: "Act Six reject" (hatos törvény elutasítva). A felirat egy ösztöndíjprogramra utal, amellyel a keresztény főiskolák és egyetemek kisebbséghez tartozó és szegény diákvezetőit támogatják.

Az egyetem szóvivője elmondta, hogy az intézmény saját vizsgálata vezetett el a négy diákhoz, és legjobb tudomásuk szerint nem volt több tettes. Az egyetem alelnöke közleményben adott hangot felháborodásának: "Tekintet nélkül a diákok szándékára, egy fára akasztott fekete ember képmása a rasszizmus egyik legdurvább szimbóluma az amerikai történelemben. Az ilyen megnyilatkozásoknak nincs helye egy olyan kampuszon, amely annak szentelte magát, hogy Jézus tanait hirdesse."Az ügyben az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) is vizsgálatot indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását