2024. május 5. - Györgyi

Gondolatrendőrség működik majd Magyarországon?

Az adatgyűjtési ügy kapcsán a fiataloknak adott tanácsokat keddi sajtótájékoztatóján Török Zsolt, az MSZP-frakció ifjúsági szakcsoportjának vezetője, aki feltette a kérdést: gondolatrendőrség működik majd Magyarországon?
2008. szeptember 30. kedd 12:45 - Hírextra
A politikus szerint az internethasználó fiataloknak körültekintőbben kell eljárniuk e-mailezéseik során, meg kell nehezíteniük elektronikus postafiókjaik feltörését, például jelszóválasztásnál, speciális karakterek használatával.

Török Zsolt azt mondta: egyes sajtóorgánumok arról adtak hírt, hogy az árnyék-titkosszolgálat az elektronikus postafiók-rendszerekben is "esetleges megfigyeléseket, adatletöltetéseket hajtatott végre".

Hozzátette: úgy látszik, hogy a szerverfeltörés, a titkos választói adatbázis-építés után ma már az aktív politikusok mellett a jövő, leendő közélet szereplői sincsenek biztonságban, hiszen a fiatalok által közkedvelt "elektronikus levelezési rendszerekhez is esetlegesen hozzáférhettek az árnyék-titkosszolgálat szereplői."

Török Zsolt arról is beszélt, hogy számos megválaszolatlan kérdést vet fel a "polgári polip-ügy", "mindenekelőtt azt, hogy kinek a megbízásából végeztek ilyen jellegű munkákat, hogy esetlegesen elektronikus postafiók-adatokhoz is hozzáférjenek az árnyék-titkosszolgálat képviselői".

A szocialista politikus szerint kérdés az is, hogy a magyar fiatalok milyen garanciát találhatnak a személyes adatokhoz, magántitkokhoz fűződő egyéni jogaik biztonságára.Felvetődik az is, hogy "gondolatrendőrség működik majd Magyarországon" - kérdezte Török Zsolt, aki szerint a jobboldal és az árnyék-titkosszolgálat minden határt átlépett ezzel az akcióval.

A Fidesz közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra: "szánalmas, amit a szocialisták csinálnak, napról napra alulmúlják önmagukat csak azért, hogy kétségbeesetten napirenden tartsák ezt az egyébként számukra kínos ügyet. Az történt ugyanis, hogy megint lebuktak: ellenzéki országgyűlési képviselőket hallgattak le, és törvénysértő módon politikai célokra használják fel a titkosszolgálatokat".

Tetteikért bíróságon kell felelniük, az ügyben szükséges feljelentésekről gondoskodunk - olvasható.Mint fogalmaztak, "az a Török Zsolt aggódik a fiatalokért, a jogok érvényesüléséért, aki eddig sem éppen jogállami elgondolásairól volt híres".

Az ellenzéki párt a szocialista politikus egy 2003-as kijelentését idézte: "Szász Károllyal (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnöke) és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását