2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Pályája 20 évét ünnepli az énekesnő új lemezével

Új albummal ünnepli Keresztes Ildikó, hogy 20 éve van a zenei pályán. A Minden, ami szép volt című lemez a napokban kerül csak a boltokba, a szakmabeliek azonban máris elismeréssel fogadták - mondta az énekesnő az MTI-nek.
2008. szeptember 29. hétfő 15:35 - Hírextra
Az egyórás album 13 dala között hallható a V,Motorock repertoárjából a Várj, míg felkel majd a nap, Koncz Zsuzsától a Valahol egy lány, a Bikinitől az Adj helyet magad mellett, a Koráltól a Maradj velem, az LGT-től a Holnap, valamint az eredetileg Deák Bill Gyula által énekelt Presser-szám, a Ne szeress engem - sorolta a lemez dalait Keresztes Ildikó.

A Várlak című dalt az általa legjobbnak tartott Kovács Kati-lemezről választotta. Nem maradhatott ki a sorból Cserháti Zsuzsa sem, aki emberileg és szakmailag is közel állt hozzá. Tőle a - Csak szex és más semmi című filmben szerepelt - Boldogság, gyere haza című dalt énekli, amely nem jelent meg eddig, mégis óriási siker lett - tette hozzá.

"A dalok 80 százalékát én választottam művészi, lelki alapon, a kiadó üzleti szempont szerint egészítette ki" - árulta el Keresztes Ildikó, aki reméli, lemeze eljut olyan fiatalokhoz is, akik az eredeti előadókat nem ismerték. "Két önálló lemez után nem vádolhatnak azzal, hogy más tollával ékeskedem" - jegyezte meg.

"Magyarországi gyerek nem tudja, hogy nekem, aki Erdélyben születtem, mit jelentett egy magyar lemezt megszerezni. Ezek a dalok belém ivódtak, s nem akartam őket kitekerni, hozzáadtam, ami én vagyok és meghagytam, amit meg kellett hagyni" - hangsúlyozta az énekesnő, hozzátéve: nyilván sokak számára érdekes lesz, ahogy a férfi előadók számait énekli.

Keresztes Ildikó, aki színházban énekel musicalt is, rockénekesnőnek tartja magát, soha nem akart a popénekesnők közé állni. "A rockzenében találtam meg a szabadságot, az erőt, a szexualitást. Nem akartam 5 éves koromtól énekesnő lenni, barátaim biztattak: kezdeni kellene valamit a hangommal. Szeretem a lendületes rockdalokat és a nagyon +belehalós+, lírai számokat is" - jelentette ki.

Keresztes Ildikó vendégként szívesen lép fel a bluest játszó Janis Joplin Emlékzenekarral, sikerrel turnézott éveken át az Omegával is. Első színházi szerepe, A költő visszatér című rockopera volt 20 évvel ezelőtt a Margitszigeten, 16 éve Sopronban, a Petőfi Színházban dolgozik. Legutóbbi premierje A szabin nők elrablása volt, amelyet nemrégiben mutattak be, és amelyben Rózát, a cselédlányt játssza. Fantasztikus szerep, a nézők is szeretik a darabot - jegyezte meg az énekesnő, akinek következő bemutatója márciusban A muzsika hangja lesz, szintén Sopronban.

Keresztes Ildikó az új lemez kapcsán megjegyezte, hogy azt szeretné egy budapesti koncert keretében is bemutatni. Az énekesnő jövőre sok fellépést tervez, és számos fesztiválon is jelen akar lenni. Elmondta: a koncertekhez élő zenekart szervez, hogy "élő produkció" legyen. Az együttes "motorja" Szekeres Tamás lesz, és a Sugarloafból is csatlakozott már két zenész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását