2024. április 25. - Márk

December 15-én folytatás

December 15-ére tűzte ki a bíróság a Magyar Gárda megszüntetése miatt indult per következő tárgyalását - közölte az MTI érdeklődésére a Fővárosi Bíróság (FB) sajtóirodája hétfőn.
2008. szeptember 29. hétfő 14:20 - Hírextra
A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület ellen a Fővárosi Főügyészség indított polgári peres eljárást. Az egyesület megszüntetése érdekében indított per márciusban kezdődött, a legutóbbi, júniusi tárgyalást részben azért napolták el, mert több tucatnyi al- és felperesi beavatkozó jelezte, hogy csatlakozni kíván a perhez. A per bíróját azonban augusztus végén ismeretlenek telefonon megfenyegették, a bíró ezért elfogultságot jelentett be, így új bírót kell kijelölni.

Az FB szeptember elején tudatta, hogy Pataki Árpád, a Fővárosi Bíróság sajtó- és személyiségi jogi perekben eljáró tanácselnöke veszi át a Magyar Gárda Egyesület perének tárgyalását.

A bíróság szeptember közepén arra a sajtóhírre reagálva, hogy az FB késlekedése hátráltatja a Magyar Gárda feloszlatását célzó per folytatását, tudatta: az új bírónak "időre van szüksége az iratok áttekintéséhez és a polgári perrendtartás szabályainak megfelelő eljárási cselekmények megtételéhez".

"A bíróságnak minden - felperesi vagy alperesi oldalon beavatkozni kívánó, de elutasított - érintettet ki kell értesítenie, akiknek 15 napjuk van arra, hogy ezzel kapcsolatban észrevételt tegyenek. Ez az eljárás van jelenleg folyamatban és ezért a Fővárosi Ítélőtáblára csak akkor terjeszthetőek fel az iratok, ha minden érintett beavatkozási ügyét ezen a módon lezárták" - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását