2024. május 3. - Tímea, Irma

Diszkriminatív lakástámogatási rendelet

Tiltakozik és jogi lépéseket kezdeményez a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) Draskovics Tibor miniszter rendelete ellen, amely szerint októbertől csak a budapesti tiszthelyettesek kaphatnak havi negyvenezer forintos lakásvásárlási támogatást.
2008. szeptember 26. péntek 14:08 - Hírextra
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter e héten megjelent rendelete szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és a Budapesti Fegyház és Börtön tiszthelyettesei és zászlósai kérhetnek támogatást budapesti vagy a főváros ötven kilométeres körzetén belüli lakás vásárlására.

A támogatás legfeljebb 120 hónapig adható, havi összege a pénzintézet által lakás vásárlására adott kölcsön mindenkori havi törlesztőrészlete, de maximum negyvenezer forint.

Az FRSZ az MTI-nek elküldött pénteki közleményében úgy fogalmazott: tiltakoznak a diszkriminatív rendelet és a tárcavezető "jogszabályalkotás során tanúsított sorozatos jogsértései, a szakszervezeti jogok folyamatos semmibevétele és a rendőrök lakáscélú támogatási rendszerébe bevezetett indokolatlan különbségtételek ellen". Közölték, a várható jogsérelmek bekövetkezésének megakadályozása érdekében minden rendelkezésre álló jogi eszközt igénybe vesznek.

A szakszervezeti tömörülés üdvözölte, hogy a tárca ilyen kedvezményekkel akarja enyhíteni a fővárosi rendőrhiányt, de alkotmányossági szempontból aggályosnak tartja, hogy a BRFK-n kívüli más fővárosi és vidéki rendőröket kizárja a kedvezményre jogosultak köréből. A közleményben emlékezet arra is az FRSZ, hogy az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság - jogalkotási mulasztás vagy a munkavállalók közötti indokolatlan különbségtétel miatt - több milliárd forintos kártérítés kifizetésére kötelezte a rendőrséget és a minisztériumot.

Azt is sérelmezi az FRSZ, hogy három, a rendőrség hivatásos állományának szolgálati jogviszonyát szabályozó miniszteri rendeletet hirdettek ki úgy, hogy a szakszervezeteknek még véleményezésre sem küldték meg. A szaktárcavezető még formálisan sem tesz eleget a jogalkotásról szóló törvényben meghatározott kötelezettségének, annak ellenére, hogy éppen neki kellene az ilyen jellegű törvényességet felügyelnie - olvasható a Független Rendőr Szakszervezet közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását