2024. június 23. - Zoltán

A WADA-elnök tovább bírálja Armstrongot

Lance Armstrong felett visszatérése ellenére továbbra is ott lebeg a dopping felhője - jelentette ki Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) exelnöke, aki korábban is számos alkalommal bírálta az amerikai kerékpáros legendát.
2008. szeptember 25. csütörtök 08:50 - Hírextra
"Ha azt gondolja, hogy visszatérésével minden kérdésre választ ad, téved. Mert most legalább ugyanannyi megválaszolatlan kérdés merül fel" - fogalmazott a kanadai sportdiplomata. "Még mindig magyarázatot kell adnia arra, hogy miként találtak hat korábbi mintájában EPO-t. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem kívánt foglalkozni ezzel az üggyel."

A Tour de France hétszeres győztese szeptember 9-én jelentette be, hogy három év kihagyás után visszatér, és szerdán derült ki, hogy a kazah Asztana csapatát erősíti majd.

A 37 esztendős Armstrong pályafutása során soha nem akadt fenn doppingvizsgálaton, ám a L,Equipe című francia lap szerint az 1999-es Tour-győzelme alkalmával EPO-t használt. A nemzetközi szövetség a B próba hiányára hivatkozva végül felmentette a vádak alól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását