2024. április 26. - Ervin

Szabálytalanságok az üzemorvosi szerződésekkel

Szabálytalanságok történhettek a Csongrád Megyei Önkormányzat fenntartásában működő intézmények foglalkozás-egészségügyi szerződéseivel kapcsolatban - közölte Demeter Attila, a megyei közgyűlés szocialista képviselője csütörtökön Szegeden.
2008. szeptember 18. csütörtök 11:43 - Hírextra
A szolgáltatást az intézmények dolgozóinak korábban a nagyobb településeken az önkormányzat fenntartásában működő kórházak és rendelőintézetek nyújtották - mondta a közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján a politikus.

Májusban és júniusban az önkormányzat azonban új szerződéseket kötött egy magáncéggel, melyben korábban tulajdonos volt a közgyűlés egy fideszes képviselője. A korábbi megállapodások szerint az intézmények évente 2.000 forintot fizettek a szolgáltatásért dolgozónként a kórházaknak, az újak alapján a magáncég nettó 7.600 forintot számláz évente munkavállalóként - tudatta a képviselő. Hozzátette: éves szinten ez több mint 20 millió forintos megrendelést jelent a vállalkozás számára.

Ezek a szerződések több okból is hátrányosak az önkormányzat számára. Egyrészt bevételkiesést okoznak az önkormányzat által fenntartott egészségügyi intézményeknek, másrészt többletkiadást az intézmények számára - mondta Demeter Attila. A politikus szerint felmerül annak a gyanúja is, az intézmények azért külön-külön kötöttek szerződést, hogy azok összege ne érje a közbeszerzést kötelezővé tevő értékhatárt.

A képviselő elmondta, bár a megyei önkormányzat vezetői szerint csak lejárt megállapodások helyett kötöttek újakat, több esetében ez nem így történt, sőt vannak olyan intézmények, melyeknek jelenleg párhuzamosan két szolgáltatóval van foglalkozás-egészségügyi szerződése.

Csonkáné Balda Ilona főjegyző a közgyűlés ülésén elmondta, a vállalkozással kötött, kifogásolt szerződéseket felmondták. A dolgozók foglalkozás-egészségügyi ellátására ideiglenesen a Szegedi Tudományegyetemmel, a makói és a szentesi kórházzal kötöttek szerződést. Hozzátette: a szolgáltatással kapcsolatban hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását