2024. április 26. - Ervin

Lebeszélik a dolgozót a munkaviszonyról

Egyre gyakoribb Dél-Somogyban, hogy a bejelentett, állandó munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozóit a munkáltató „közös megegyezéssel“ rábeszéli a munkaviszony megszüntetésére, majd a regisztrált álláskeresőként bejelentkezett és segélyben ré
2008. szeptember 18. csütörtök 08:45 - Hírextra
Ezzel a munkáltató pénzt spórol, a munkavállaló pedig kénytelen elfogadni a helyzetet, hogy jobb híján az állandó munkaviszonya helyett az alkalmi munkavállalás biztosítékok nélküli formája marad - ad magyarázatot a jelenségre a megyei napilap írása.

A térségben 4200 alkalmi munkavállalói könyvecskét váltottak ki. Ezek többségét a szakember szerint valóban arra használják, amire való, ám legalább tíz százalékra becsülik azokat, akik nem időnként, hanem folyamatosan dolgoznak vele.

A könyvekből tisztán látszik, hogy gazdája maximálisan kihasználja az alkalmi munkavállalás lehetőségeit. A nyilvántartásokban ugyanakkor munkanélküliként szerepelnek ezek az emberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását