2024. április 27. - Zita

A profik is megizzadtak a kétnapos verseny alatt

A Nemzeti Nyomozó Iroda "Omega" bevetési egysége nyerte meg a Tatabányán megrendezett kétnapos, rendőrségi taktikai egységek részére szervezett nemzetközi lőversenyt - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel csüt
2008. szeptember 18. csütörtök 21:20 - Hírextra
A tájékoztatás szerint a megmérettetést 16 csapat vállalta, köztük két román és két szlovák egység is beszállt az embert próbáló vetélkedésbe. A csapatoknak két nap alatt 16 feladatot kellett teljesíteniük, valamennyit teljes menetfelszerelésben, vagyis golyóálló sisakban, lövedékálló mellényben, géppisztollyal és pisztollyal.

A feladatok közül az egyik legérdekesebb és lőversenyen még soha nem szereplő feladat az éjszakai lövészet volt - tudatta a rendőrség. Hozzátették: az éjszakai lövészet után a megfáradt csapatok már csak a pihenésre gondoltak, de a megérdemelt alvás helyett újabb megpróbáltatás következett: teljes menetfelszerelésben egy 20 kilométeres menetgyakorlatra vitték őket, amelynek csak a hajnali órákban lett vége. Ezután egy-két óra alvás következett, majd a tatabányai lőtéren újra harcba szálltak a taktikai egységek.

Az épületharcászat szintén igazi erőpróba volt mind fizikai, mind szellemi, mind pszichológiai szempontból; az egyik legnehezebb feladat a hozzáértők szerint az volt, amikor a csapat egy tagjának sörétes puskával három helyszínen végigharcolva kellett megküzdenie a "rosszfiúkkal".

A versenyben az NNI Omega bevetési egysége bizonyult a legjobbnak. Az Omega "kommandó" az NNI személyvédelmi osztálya, ők biztosítják a tanúvédelmi programban résztvevők "nyilvános megjelenésein" - például bírósági tárgyalásokon - a fizikai védelmet.

A második helyen a debreceni Hortobágy Akció Osztály végzett, míg a harmadik helyet a szlovák PPU Kosice szerezte meg. A tatabányai taktikai csoport 13. lett a profi mezőnyben, megelőzve például a román terrorelhárító szolgálatot, a paksi "Neutronokat" és a Szlovák Tanúvédelmi Szolgálatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását