2024. április 18. - Andrea, Ilma

Motiválni kell, nem fenyegetni

A lelki terror miatt csaknem duplázódik a munkahelyi hiányzás egy német munkavállalók részvételével készült felmérés szerint.
2008. szeptember 17. szerda 22:00 - Hírextra
Az úgynevezett mobbing - szekálás, zaklatás, gyötrés - valamilyen formájával az alkalmazottak 13 százaléka találkozott már legalább egyszer pályafutása során az IFAK piac- és társadalomkutató intézet vizsgálata szerint. "Az áldozatok sokkal nehezebben veszik rá magukat, hogy felkeljenek és bemenjenek a munkahelyükre" - áll az intézet jelentésében, amely szerint a szekatúrának kitett munkavállalók évente átlagosan 12,2 napot töltenek betegállományban, míg a lelki terrorral nem sújtott munkatársaik 6,5 napot hiányoznak.

Az érintettek 63 százaléka a mobbing kategóriájába sorolta a munkavégzéshez szükséges információk tudatos elhallgatását. 62 százalék szerint a kollégák előtti szándékos lejáratás is ide tartozik. A pszichológiai terror harmadik leggyakrabban emlegetett formája a magánéleti vonatkozású hazugságok és rosszindulatú pletykák terjesztése - 56 százalék említette ezt. A 2000 fő részvételével készült felmérés szerint a munkavállalók kimagaslóan nagy aránya (44, illetve 42 százalék) azt is a gyötrésnek tartja, ha a munkatársak nem vesznek tudomást jelenlétükről vagy szándékosan hamis információkat közölnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását