2024. május 7. - Gizella

Átviszgálják az épületeket

Nincs olyan önkormányzati épület Miskolc főutcáján, amelynek homlokzata esetlegesen veszélyt jelentene a járókelőkre - jelentette ki Molnár Zoltán, a miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolci Ingatlangazdálkodó (Mik) Zrt. vezérigazgatój
2008. szeptember 17. szerda 12:53 - Hírextra
iskolc sétálóutcáján augusztus 26-án egy épületről zuhant le egy stukkó, halálosan megsebesítve egy 56 éves, a ház előtt álló férfit. Az ingatlan teljes egészében magántulajdonban van - emlékeztetett a tragédiára Molnár Zoltán, megjegyezve, ezt követően a Mik Zrt. átvizsgálta valamennyi olyan épület homlokzatának állagát, amelyek részben, vagy teljes egészben önkormányzati tulajdonban vannak.

Részletekről szólva elmondta: a miskolci sétálóutcában huszonhét, 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő épület található, kettő ezek közül új, illetve teljesen felújított, húsz ingatlannak pedig a homlokzatát újították fel. További huszonhét társasházi épületnél a Mik Zrt. látja el a közös képviseletet, a többi ingatlan vegyes, illetve magántulajdonú.

A Mik ZRt. kezelésében lévő főutcai társasházakból tizenhatnak vizsgálták át a homlokzatát, ennek költsége 1-1 millió forint volt, homlokzati díszeket, párkánydíszeket három épületről távolítottak el, a gipszdíszeket lehetőség szerint egyben, hogy a későbbi felújítások során rekonstruálható legyen az eredeti állapot.

Elmondható, hogy a megvizsgált épületek közvetlen veszélyt nem jelentenek a járókelőkre, a homlokzatok felújítása azonban szükséges lenne, de pénz hiányában csak később kezdhetnek hozzá - mondta a vezérigazgató.

Molnár Zoltán megjegyezte: a magántulajdonosokat bármilyen veszélyhelyzet elhárítására az építési hatóság kötelezheti, ennek tudatosítására összehívták a közös képviselőket.
A Mik Zrt. a miskolci belvárosi rehabilitációra 2005-től összesen 712 millió forintot költött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását