2024. április 27. - Zita

Ellátási korlátozás

A veszprémi Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban a volumenkorlát átlépése miatt augusztus 15-e óta csak az életveszélyes esetek, a daganatos betegek ellátását, illetve a sürgősségi beavatkozásokat végzik el - írta hétfői számában Veszprém megye napilapja, a N
2008. szeptember 15. hétfő 09:11 - Hírextra
Átlagosan egy hónappal nőttek a várólisták, de vannak olyan területek, mint például a szemészeti műtétek, protézis-beültetések, ahol ezzel a csúszással már két-három hónapot kell várni a beavatkozásokra - olvasható a lapban. A kórházban ugyanis idő előtt elfogyott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által az intézménynek jóváhagyott finanszírozási keret.

Az újságnak azt nyilatkozta Tóth Árpád, a kórház orvos-igazgatója, hogy országos jelenségről van szó, a rendszerből kivont pénzek miatt az ellátási volumenkorlátot sok kórház nem tudta tartani.

Az orvos-igazgató szerint ha a kórház elvégezte volna azokat a beavatkozásokat, amelyeket a finanszírozási keret híján a biztosító nem fizet ki, akkor közel 400 millió forintos hiányt halmozott volna fel.

Október elsejétől azonban új finanszírozási év kezdődik, s szeptember 24-én feloldják a kórházban az ellátási korlátozásokat - olvasható a Naplóban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását