2024. április 20. - Tivadar

Kiruccant a királynő

Először tesz látogatást Szlovéniában II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg, eddig csak gyermekeik jártak a ma már uniós tagállamban.
2008. szeptember 13. szombat 11:09 - Hírextra
A brit uralkodóház feje és az edinburghi herceg október 21-én érkezik és két napot tölt el Ljubljanában - közölte a szlovén elnöki hivatal. Bár a királynő és hitvese a Jugoszlávia szétesése után függetlenné vált államban most először tesz látogatást, három gyermekük járt már korábban Szlovéniában.

András yorki herceg éppen egy esztendővel ezelőtt, 2007 szeptemberében a brit külügyminisztérium és a Nagy-Britannia kereskedelmi és befektetési irodájának megbízottjaként utazott Ljubljanába Andrej Vizjak gazdasági miniszter meghívására. Károly herceg 1998 novemberében tett kétnapos látogatást Szlovéniában, az akkori köztársasági elnök, Milan Kucan meghívásának eleget téve.

A walesi herceg nemcsak a fővárost kereste fel, de járt az alpesi üdülőhelyen, Bledben, valamint a Triglav-hegység nemzeti parkjában is. A brit királyi dinasztia legelső tagjaként azonban 1996-ban Anna hercegnő járt Szlovéniában, mégpedig egy jótékonysági szervezet képviseletében.

A Buckingham-palota bejelentette azt is, hogy a szlovéniai vizit után II. Erzsébet és Fülöp herceg Szlovákiába utazik, ahol szintén először tesznek hivatalos látogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását