2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Montreal is visszavonultatja Roy 33-as mezszámát

A Montreal Canadiens visszavonultatja legendás hokikapusának, Patrick Roy-nak 33-as mezszámát.
2008. szeptember 12. péntek 11:05 - Hírextra
Az ünnepségre a kanadai együttes Boston Bruins elleni, november 22-i NHL-es bajnoki mérkőzése előtt kerül sor. Ez azt jelenti, hogy 33-asban már egyetlen jégkorongos sem léphet jégre a Montreal színeiben.

Roy 1986-ban és 1993-ban Stanley Kupát nyert a Canadiensszel, majd 1995. december 2-án a Detroit Red Wings ellen 12-1-re elbukott mérkőzésen kilenc gólt kapott. Betegen vállalta a játékot, és úgy érezte, az edzője megalázta őt, amikor nem cserélte le korábban. Így kérte, hogy másik klubhoz mehessen. Elcserélték a Colorado Avalanche-hez, amellyel 1996-ban és 2001-ben ismét bajnok lett.

Ő a liga történetének egyetlen hokisa, akit háromszor választottak meg a rájátszás legjobbjának. Roy a kapusok között számos rekordot tart, ő védett például a legtöbb győztes meccsen.

2003-as visszavonulásakor a Colorado is visszavonultatta mezszámát, majd 2006-ban bekerült a sportági hírességek csarnokába, a Hall of Fame-be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását