2024. április 28. - Valéria

Nem tett panaszt, csak "elszomorodott" a megtáncoltatott táncos

Az amerikai Alvin Ailey táncegyüttes afroamerikai tagja kedden elmondta, hogy az a bánásmód, amiben az izraeli repülőtérre megérkezve részesítették arab hangzású neve miatt nem lepte meg, de "mélyen elszomorította", hogy a biztonsági őrök felszólítására t
2008. szeptember 10. szerda 10:11 - Hírextra
Az 50. születésnapját ünneplő társulat - amelyet az amerikai kongresszus idén "az élő amerikai kultúra nagykövetének" címével ruházott fel - hat országot érintő túra első állomásaként érkezett Jeruzsálembe.

Abdur-Rahim Jackson, aki nyolc éve az együttes tagja, elmondta: azon túl, hogy alaposan kifaggatták nevének eredetéről, kétszer is felszólították rá, hogy táncmozdulatok bemutatásával bizonyítsa, csakugyan a csoporthoz tartozik. Mindez ráadásul annak ellenére történt, hogy az együttes programjáról kiadott katalógusban megmutatta a saját képét.

Az incidensről részletesen beszámolt az izraeli média, s az egyik tévécsatorna kommentátora kijelentette, hogy "a biztonsági őröket haza kellene küldeni, máskülönben a reptér elmegyógyintézetté változik".

Jackson közölte, hogy nem szándékozik semmilyen további lépést tenni az ügyben, megelégszik azzal a rengeteg bocsánatkéréssel, amit magas rangú amerikai illetékesektől és izraeli vendéglátóitól kapott. Megemlítette, hogy nem ez az első eset, hogy muzulmán apjától kapott neve miatt megalázó helyzetbe került egy repülőtéren: egy korábbi dominikai szabadságáról hazatérve az Egyesült Államok egyik légikikötőjében is hasonló faggatózásban volt része.

Az izraeli repülőtéri hatóság közleményben tudatta, hogy mivel hivatalos panasz nem érkezett hozzájuk, nem foglalkoznak a dologgal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását