2024. május 14. - Bonifác

SZDSZ: a Megegyezés programja önellentmondás

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Megegyezés elnevezésű programja önellentmondásos és nem reális. Politikai üzenetnek sok, programnak és cselekvési tervnek kevés és még csak nem is szociáldemokrata - áll az SZDSZ honlapjára kedd este felkerült dokumentumban
2008. szeptember 9. kedd 22:30 - Hírextra
A gazdaság kifehérítésének programja az SZDSZ szerint "nem más, mint kommunikációs trükk", mert szerintük ebből nem lehet szert tenni négy év alatt a kormányfő által megjelölt 1.200 milliárd forintos plusz állami bevételre, emiatt nem alkalmas valódi gazdaságpolitikai fordulat előidézésére.

A liberális párt szerint "mérhetetlen cinizmust tükröz", hogy augusztus végén maga a kormányfő ismerte be: tavaly 80-100 milliárd forintot mutatott ki a Pénzügyminisztérium a gazdaság kifehérítéséből, 2009-re pedig egyelőre csak 50 milliárdot várnak.

Az SZDSZ portálján közzétett írás szerint az évi 300 milliárd forintos fehéredés elmaradása az érdemi adócsökkentést is megakadályozza.

 A kormányfői program leghiteltelenebb elemeként említették, hogy ennek megvalósítása érdekében "egyetlen valódi eszközként a rendőrállami módszereket, a zéró toleranciát" hirdette meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását