2024. április 29. - Péter

Húszmilliárdot várnak

Az informatikai, természettudományos és műszaki képzés infrastruktúrájának javítására, valamint az új klinikai tömb létrehozására, a sürgősségi ellátás fejlesztésére összesen húszmilliárd forintnyi fejlesztési forrásra számít idén a Szegedi Tudományegyete
2008. szeptember 7. vasárnap 16:24 - Hírextra
Az egyetem 6,4 milliárd forint támogatást nyert a Mérnöki Kar új épületének kialakítására, a természettudományos és informatikai laborok korszerűsítésére, valamint a központi épület rekonstrukciójára, ahol regionális innovációs és szolgáltató központot alakítanak ki - mondta a professzor, az egyetem tanévnyitóját követő sajtótájékoztatóján.

Már folyik a 7,7 milliárd forintos beruházáshoz kapcsolódó tervek készítése és az engedélyek beszerzése, valamint ezzel párhuzamosan a támogatási pályázat második köre. Ennek sikere esetén a kivitelezési munkálatok 2009 márciusában indulhatnak el - tudatta a rektor.

Az SZTE már beadott egy mintegy 13 milliárd forintos pályázatot az új 264 aktív és 34 intenzív ágyas klinikai tömb létrehozására, valamint a sürgősségi ellátás infrastruktúrájának javítására. Erről a pályázatról szeptemberben születhet döntés - mondta Szabó Gábor.

A rektor a tanév egyik legfontosabb feladatának - a már hagyományos orvosi, fogorvosi és gyógyszerész szakok mellett - új idegen nyelvű képzések elindítását nevezte. Reményei szerint a szegedi egyetemen az EU-bachelor minősítést nyújtó kémia, valamint a környezetkémia, a biológia és a földtudományi szakon indulhatnak hamarosan idegen nyelvű képzések. Ezekre elsősorban az uniós tagországokból várnak hallgatókat, de számítanak a távol-keleti diákok érdeklődésére is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását