2024. május 2. - Zsigmond

Dopping miatt elzavarták

A tiszaújvárosi TVK-Mali triatlonklub azonnali hatállyal kizárta soraiból a kazah Dmitrij Gaagot, akit szombaton pozitív doppingtesztje miatt két évre eltiltott a nemzetközi szövetség (ITU).
2008. szeptember 7. vasárnap 19:45 - Hírextra
"A TVK-Mali megdöbbenéssel vette tudomásul Dmitrij Gaag pozitív doppingeredményét, elhatárolódik a sportoló cselekedetétől, és azonnali hatállyal kizárja soraiból" - fogalmazott az elnökség nevében kiadott hivatalos közleményében Márkus Gábor elnök. "Gaag évek óta külön felkészülést folytatott - a kazah és orosz válogatottal edzőtáborozott -, s így történt ez az olimpiát megelőző időszakban is".
A klub vezetősége egyúttal sajnálatát fejezi ki a sportoló cselekedete miatt, mert "az egyesület és az egész triatlon társadalom egy példaképben csalódott".

Az 1999-es vb-n első, illetve a 2000-es sydneyi olimpián negyedik helyezett sportolónak a június 20-án, versenyen kívüli ellenőrzés keretében adott mintájában akadtak EPO nyomaira az ellenőrök, s mivel a B próba is igazolta az eredményt, az ITU eltiltotta őt.

Az ITU tájékoztatása szerint a büntetés június 20-tól hatályos, a 38 éves triatlonos minden ezutáni eredményét törölték, így a július 13-i tiszaújvárosi Világkupán szerzett harmadik helyét is, ráadásul a Magyarországon kapott pénzdíját is vissza kell fizetnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását