2024. május 3. - Tímea, Irma

Szabadlábon védekezhet

A rendőrség egy negyvenéves magyar-osztrák állampolgárságú férfit gyanúsít azzal, hogy két évvel ezelőtt Szombathelyen a Jászai Mari utcában lévő garázssoron több késszúrással megölte egy úgynevezett garázsbolt idős tulajdonosát - közölte Tánczos István ő
2008. szeptember 2. kedd 10:55 - Hírextra
"A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség azonban nem látta elegendőnek a bizonyítékokat az előzetes letartóztatás kezdeményezéséhez, ezért a férfi szabadlábon védekezhet" - mondta.

Hangsúlyozta: a férfit változatlanul gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és folytatják vele szemben a nyomozást.Tánczos István elmondta: a gyanúsítottat, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését, poligráfos vizsgálatnak is alávetették, s ennek eredménye is abba az irányba mutat, hogy a gyanújuk megalapozott lehet.

Szavai szerint a bűncselekmény helyszínéről rendelkezésükre áll az elkövető DNS-mintája, de az azonosítás szakértői vizsgálata még hosszabb időt vesz igénybe.

Székely Tamás, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: "valóban új körülmények merültek fel az ügyben, amelyek egy meghatározott személy felelősségére utalhatnak", azonban álláspontjuk szerint további lényeges kérdések még tisztázásra szorulnak.

"Mindezekre figyelemmel a főügyészség nem tartotta indokoltnak a legsúlyosabb, szabadságelvonással járó kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás indítványozását" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását