2024. március 29. - Auguszta

MSZP: a józan hevesi polgárok...

A józan hevesi polgárok nem politikai akciókat, hanem magas színvonalú gyógyító munkát várnak el az egri kórháztól - jelentette ki hétfőn Egerben Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő.
2008. szeptember 1. hétfő 13:20 - Hírextra
Ezért az MSZP - több civil szervezet elvárását is tolmácsolva - arra kéri a főorvosi kart, hogy segítsenek az egri kórházról kialakult kép javításában - közölte sajtótájékoztatón a honatya.

Ma a jobboldal ugyanis szakmainak álcázott politikai akciókkal, a HospInvest Zrt. által vállalt hatmilliárd forintos fejlesztés megvalósítását veszélyezteti az intézményben - tette hozzá.
A politikus úgy vélekedett: sokkal hasznosabb volna, ha a kórház vezetése és a dolgozók a szakmainak álcázott politikai viták helyett a gyógyító munka javításával foglalkozhatnának az intézmény ellátási körzetébe tartozó 320 ezer ember javára.

Annál is inkább, mert az Egészségbiztosítási Felügyelet adatai szerint 2001. január 1-je és 2007. június 30-a között 48 eljárás indult az egri kórház ellen. Eközben Hatvanban három, Gyöngyösön hat, Kiskunhalason pedig 17 volt a vizsgálatok száma.

Ugyanakkor 24 osztályból 18 csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik - fűzte hozzá.
Mindennek pedig "a most folyó gyűlöletkeltéssel tetézve" az lehet a következménye, hogy sok beteg elfordul az intézménytől, és egyre többen gyógykezeltetik magukat például Budapesten, Debrecenben vagy Szegeden - hangsúlyozta.

A betegeket ugyanis nem az érdekli, hogy ki a működtető, csupán az, hogy megfelelő ellátást kap vagy sem - mondta Török Zsolt.A szocialista vezetésű megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását