2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szexuális nevelés általános iskolásoknak

A milánói általános iskolások számára az idei iskolaévtől kezdve bevezetik a szexuális nevelési órákat. A kezdeményező a város önkormányzata, amely így akar válaszolni arra a nyugtalanító jelenségre, hogy terjednek a fiatalok között olyan nemi betegségek,
2008. augusztus 30. szombat 12:14 - Hírextra
A programot valószínűleg kiterjesztik egész Olaszországra - írta az El País című spanyol napilap.

A vészharangot a milánói Fatebenefratelli kórház kongatta meg. A kórház gyermekorvosának tapasztalatait szerint az utóbbi években a gyerekek átlag 14 éves korukban szerzik első szexuális élményüket, de gyakoriak azok az esetek, amikor 11-12 éveseknek már van szexuális tapasztalatuk. Ami 2000-ben még kivétel volt, az mára csaknem megszokottá vált.

Az önkormányzat katolikus, konzervatív egészségügyi titkára, aki a program fő kezdeményezője, úgy véli, hogy "felül kell emelkedni a tabukon, és meg kell érteni, hogy amikor a szexualitásról beszélünk, akkor az egészségről beszéltünk. A vallás fontos morális szempontból, de nem gátolhatja az egészség biztonságát."

A szexológusok szerint nem korai egy 9 éves gyermek felvilágosítása. A gyerek ebben a korban már tudja, hogy mi az óvszer. A probléma, hogy olyan katolikus országokban, mint Olaszország vagy Spanyolország, a szexuális témákhoz csak ellenőrizhetetlen utakon juthat hozzá.

A szülői munkaközösségek országos szövetségének igazgatója úgy látja: kilencéves gyerekeknek még nem kellene ilyen témákkal foglalkozniuk egy ideális világban, mivel azonban nem ilyenben élünk, jobb szembenézni a való helyzettel.

A tanárokat, hogy megfeleljenek az új feladatnak, különleges képzésben részesítik és olyan interaktív rendszereket is igénybe vesznek, mint a gyerekek által kedvelt internet és mobiltelefon.

Sőt, a kampányba bevonják a sportolókat "Játssz biztosra" mottóval, a szexuális biztonságot helyezve a középpontba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását