2024. április 30. - Katalin, Kitti

Befejeződött a hullámfürdő uszodájának felújítása

Tetőszerkezetének végleges rekonstrukcióját követően szombaton újra megnyílik a pécsi Hullámfürdő uszodája, melyet álmennyezetének korábbi leszakadása és statikai problémák miatt, ideiglenesen többször is bezártak - tájékoztatta a működtető Pécsi Fürdő Kf
2008. augusztus 29. péntek 17:40 - Hírextra
Bencs János közölte: az elmúlt három évben elvégzett munkák révén a tetőt először biztonságossá tették, majd a károsodásban nem érintett íves fatartók kivételével, tavaly teljesen újraépítették. A beruházás mintegy 150 millió forintos költségét a pécsi önkormányzat előlegezte meg addig, amíg a bíróság megállapítja, kit, vagy kiket terhel a felelősség a keletkezett károkért.

A hullámfürdő uszodájának 40 négyzetméteres alumínium álmennyezetéből 30 négyzetméter 2005. november 26-áról 27-ére virradó éjjel leszakadt és vízbe esett, amikor a megroppant szerkezetet ipari alpinisták próbálták megerősíteni.

Személyi sérülés nem történt, de az uszodát életveszélyessé nyilvánították, és akkor, majd ezt követően többször is bezárták. Az álmennyezetet megerősítették, a végleges helyreállítással azonban csak most végeztek.

A felelősség megállapítására rendőrségi vizsgálat indult, a Pécsi Fürdő Kft. pedig pert indított a korábbi kivitelező és tervező ellen. Az eljárások még nem zárultak le.

Az időközben elkészült szakértői jelentés szerint a mennyezet leszakadását a fa tartószerkezetek károsodása okozta, s ez kivitelezői mulasztásra vezethető vissza. A kivitelező rossz minőségű, ráadásul nem is a megfelelő védőkészítménnyel kezelt faanyagot használt, a szerkezetet nem az előírt speciális párazáró, hanem hagyományos fóliával borította.

A vállalat vezetőinek magyarázata szerint ez azért történt, mert siettek, és a különleges fólia megérkezésére való várakozás késleltette volna a munka befejezését.

A jelentés szerint a műszaki ellenőr is mulasztott, mert bár észlelte, hogy nem a megfelelő fóliát használják, és annak cseréjére utasította is a kivitelezőt, nem ellenőrizte, hogy a munkát valóban elvégezték-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását