2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A fojtogató ózdi álrendező ellen nincs büntetőeljárás

Jelenleg nem folytat büntetőeljárást a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki színitanodába keres növendékeket, s a jelentkezők rátermettségét fojtogatós helyzetgyakorlatokban méri fel és webkamerán figyeli - közölte az MTI érdeklődésére pénteken a rendőrs
2008. augusztus 29. péntek 19:43 - Hírextra
A rendőrség ugyanakkor alaposan megvizsgálja azokat a részleteket, amelyek a magát D. Attilának nevező férfi és a tanodába jelentkezők kapcsolatfelvételéről tudomására jutottak - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes hozzátette: amennyiben olyan cselekményt észlelnek, amely indokolja a büntetőeljárás elindítását, a rendőrség megteszi a szükséges lépéseket.

A férfi több székesfehérvári fiatallal felvette már a kapcsolatot. A rendőrség éppen ezért a neten ismerkedéssel kapcsolatos óvatosságra int; a hatóságnak az álrendező nevéhez köthető székesfehérvári színésztanoda indításáról nincs tudomása - hangsúlyozta a rendőrségi szóvivő.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a férfi korábban már végzett hasonló helyzetgyakorlatokat fiatal amatőr színészekkel, s egy ózdi, tragédiába fordult szituációs játék miatt el is ítélték. Az MTI értesülése szerint a D. Attilaként bemutatkozó férfi azonos azzal a Liebe Attilával, aki a hetvenes évek végén Ózdon arról híresült el, hogy magát színházi rendezőnek kiadva, - jelenetek elpróbálásának ürügyén - megfojtott egy fiatal lányt, amiért akkor tíz év szabadságvesztés büntetést kapott.

Az 1990-es években egy túl valósághűre sikerült fojtogatós jelenet következményeként emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást ellene, de a büntetőeljárás során mind első, mind másodfokon felmentették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását