2024. április 27. - Zita

Országos razzia

Országos razziát tart a rendőrség a színesfém-felvásárló telepeken, társszervekkel együttműködve - mondta Tóth Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bevetési főosztályvezetője csütörtökön Budapesten, a fővárosi akció déli eredményeit ismertető saj
2008. augusztus 28. csütörtök 14:59 - Hírextra
A főváros 23 kerületében délig az akcióban részt vevő mintegy 80 rendőr mellett az APEH, a BKV, a MÁV, a Fővárosi Csatornázási Művek és az Elektromos Művek szakemberei kilenc telephelyet ellenőriztek, ebből kiderült, hogy kettő illegálisan működött.

Az akció során két embert állítottak elő. Az alezredes tájékoztatása szerint egy embert körözés miatt, míg egy másikat személyazonossága megállapításáért kellett előállítani. Elmondta azt is, hogy a két illegális telep a X. és a XIV. kerületben, családi házas övezetben volt, amelyet előzetes bűnügyi felderítésen azonosítottak.

A rendőrség és társszervei a reggel 6 órakor kezdődő akcióban délig 36 esetben négyszázezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. A bevetési főosztály vezetője az újságíróknak megmutatta a VI. kerületi Vörösmarty utcában lévő bevetési irányítási központot is, ahonnan vezénylik a főváros teljes területén folyamatban lévő akciót.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője közölt: az akció estig tart, és az országos akció eredményéről az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken számol be. Tóth Béla alezredes az MTI kérdésére elmondta, hogy a közeljövőben több hasonló jellegű razziát tartanak a fém-, illetőleg színesfémlopások visszaszorításáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását