2024. április 29. - Péter

Állampolgári jogok egy kutyának

Kutyáját regisztráltatta szavazóként egy amerikai nő, hogy felhívja a figyelmet a választási szabályok hiányosságára.
2008. augusztus 28. csütörtök 06:41 - Hírextra
A Washington állambeli Seattle-ben élő hölgy - akinek valamelyik őse magyar lehetett, neve ugyanis Jane Balogh - Duncan nevű ebét, egy ausztrál juhászkutya és terrier keverékét felvetette a szavazói jegyzékbe, hogy bebizonyítsa: egy joghézag miatt nem létező személyeket is lehet regisztráltatni választóként.

Balogh nem csinált titkot csínytevéséből, ellenkezőleg, fennen hirdette, hogy kutyája is szavazó. A nő ellen eljárást indítottak, de egy illetékes King megyei bíró végül felmentette, miután a választási törvény hibájának kimutatására furcsa módszert alkalmazó Jane Balogh már kifizetett 240 dollárt perköltségekre és közösségi munkát is végzett.

A kedvező ítéletben persze az is közrejátszhatott, hogy Duncan soha nem járult a szavazóurnához. Arról nincs hír, hogy az ebkaland a jogi hézag betömésére serkentette a törvényhozókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. augusztus 29. 11:30
http://bulvar.ma.hu/tart/cikk/da/0/22094/1/celeb/Michael_Jackson_a_tehetseges_de_ellentmondasos
"A sztár már 50 éves! De meddig fog élni?
Michael Jackson, a tehetséges, de ellentmondásos!

Michael Jackson egy régi sikere, a Thriller megjelenése kapcsán került reflektorfénybe: 50. születésnapjára, az eredeti kiadás 25. évfordulójára jelent meg újra legsikeresebb albuma. Jackson ma már nem annyira kedvenc, mint a 80-90-es években, de ez a lemeze a poptörténet egyik legsikeresebb korongja.
2008.08.27 19:30, MTI
A jelen!

Több mint 100 millió fogyott belőle, a jubileumi kiadás több mint 2 milliónál tart. Jackson 13 Grammy-díjjal büszkélkedhet, csak ez a lemez nyolcat kapott. Albumainak száma - válogatásokkal, különkiadásokkal együtt - meghaladja a hetvenet.

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli Garyben. Nyolc testvére közül négy fivére és három nővére került kapcsolatba a zenével - sikereivel Janet jár leginkább Michael nyomában. Az énekes a The Jackson 5, majd a Jacksons együttes tagjaként lett sztár. Első "saját" albuma, a Got To Be There 1972-ben jelent, az ugyanabban az évben kiadott Ben már listavezető lett.

Első átütő lemezsikere 1979-ben az Off The Wall volt, akkor kapta első Grammy-díját. A Thriller producere Quincy Jones, a rhythm and blues és a pop mindenese volt. A lemez 80 hétig szerepelt az első 10 között Amerikában, a Rock and Roll Hall of Fame által összeállított 200-as albumöröklistán a harmadik helyre került, emellett 27-szeres platinalemez lett, a Guinness Rekordok Könyve pedig 1985-ben a világ legsikeresebb albumának kiáltotta ki - s ezt azóta is tartja.
A múlt!

Az 1987-es Bad című albumáról került ki a legtöbb "number one" szám, minden idők legsikeresebb turnéját bonyolította dalaival. Nagy siker volt az 1991-es Dangerous és az 1995-ös HIStory című albuma, 15 újrakevert listavezető és 15 új dallal.

Ő az első színes bőrű énekes, aki az MTV zenei televízió sztárja lehetett - igaz, stílusa addigra közelített a fehér popzenéhez. A Viva zenetévé egyik legtöbbet játszott sztárja volt. Fellépett Diana Rossszal, Paul McCartneyvel, Eddie Van Halen gitárossal és más híres zenészekkel. Ő írta Lionel Richie-vel közösen 1984-ben a We Are The World című dalt, az 1985-ös Live Aid Afrika-segélykoncert himnuszát. Jótékony célra eddig több mint 50 millió dollárt adományozott.

Filmjei közül a Moonwalker és a Ghosts emelkedik ki, előbbit az 1988-ban megjelent Moonwalk című könyve alapján készítette. Az 1997-est Ghosts zenés film egyik legjobb táncos produkciója. Michael Jackson népszerűsége ellenére vitatott személyisége a szakmának olykor kétes értékű dalai miatt. Sokszor látták gyermekek társaságában, pedofíliával vádolták meg. Nem ítélték el, de tekintélyének sokat ártottak ezek az ügyek. Állítólag hírnevének helyreállításáért vette feleségül Lisa-Marie Presleyt, akitől már rég elvált.

"Kifehéredését" egy gyógyíthatatlannak tűnő bőrbetegség okozta. Michael Jackson 2001-ben a rock and roll halhatatlanja lett. A VH1 zenei televíziónak 25 év legnagyobb sikereit összesítő listáján a Billie Jeannel a második lett.

Az 50. születésnapra augusztus 29-én több országban, így Magyarországon válogatáslemezt adnak ki King of Pop címmel. Különlegessége, hogy minden országban a rajongók szavazata alapján szerkesztik, ezért más-más a dallista.
print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!"
---
Tat'
Don Caló
2008. augusztus 29. 10:41
""42 éve volt az utolsó hivatalos Beatles koncert

Ki gondolná, hogy a világ egyik legnépszerűbb zenekara, pályája csúcsán abbahagyja a koncertezést? Nos a The Beatles 1966-ban így gondolta, utólag ez rossz döntésnek tűnik.
1966. már a kísérletezés éve a volt a csapat háza táján. Olyan dalokat készítettek, amelyekben több stílus keveredett: ballada, r’ n b, soul, világzene. Hogy még inkább az alkotásra tudjanak koncentrálni, augusztus 29-én utolsó hivatalos koncertjüket tartották San Francisco-ban.

Innentől csak a stúdiómunkára koncentráltak, művészileg elismertebbek lettek, népszerűségük pedig nem csökkent. Ez főleg annak köszönhető, hogy ’66-tól a ’70-es feloszlásukig még hat darab LP-vel és három filmmel jelentkeztek, így a rajongóknak nem volt lehetőségük elfeledkezni róluk.

Drogok és pénztelenség

Az Abbey Road Stúdióban zajlott az élet, novembertől 129 napok keresztül folyamatosan vették fel a dalokat.

Idővel azonban jöttek a gondok, méghozzá csőstül. 1966-tól felvállaltan elkezdtek próbálkozni az LSD-vel, a pénzük pedig szinte csak fogyott. Meghalt a stabil menedzserük is, a szervezés hiányában kialakuló konfliktusok végül kibékíthetetlen ellentétekké fajultak.

A stúdióban 1969-ben még adtak egy koncertszerűséget, de ez már nem volt az igazi, majd egy év múlva feloszlottak.

-Zene.hu-

[2008.08.29.]""
---
Tat'
Don Caló
2008. augusztus 29. 06:39
Hát,... Tat', ha Te mondod... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását