2023. december 7. - Ambrus

A legnagyobb mérgespók-gyűjtemény

Mintegy hatvan mérgespókfaj több mint száz egyedét tartja egyszobás lakásában egy egzotikus állatokat kedvelő programozó házaspár a kelet-ukrajnai Harkivban.
2008. augusztus 28. csütörtök 07:20 - Hírextra
Jevhen Kravcov és Irina Szumcsenko két és fél évvel ezelőtt kezdte vásárolni a pókkülönlegességeket, s mára a csak Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában és egyes távoli óceáni szigeteken honos ízeltlábúakból akkora gyűjteményt hozott létre, amilyennel a Független Államok Közösségéhez tartozó országok egyetlen állatkertje sem dicsekedhet - írta a Szegodnya című kijevi napilap internetes kiadása.

Az újság szerint a harkivi fiatalok lakásának egyik falát beborítják az átlátszó terráriumok - a mérgespókok otthonai. A dobozokban kevés föld és gallyacskák találhatók, hogy a magányt kedvelő és zömmel rejtett életmódot folytató állatkák elrejtőzhessenek. A házaspár betéve tudja valamennyi pók tudományos latin nevét. Mint mondják, a kedves állatokkal nem sokat kell vesződni, alig esznek valamit, felőlük nyugodtan el lehet utazni nyári szabadságra, s a dobozukat is elég évente egyszer takarítani. A legnagyobb gondot az jelenti, amikor valamelyikük kiszabadul, beveszi magát a lakás egyik vagy másik rejtett zugába, és napokba, hetekbe telik, amíg előkerül.

A kígyókat, nyulat, hörcsögöt, különleges csótányokat és skorpiókat is tartó házaspár mindkét tagja valóságos pókszakértővé nőtte ki magát. Ismerik kedvenceik lényeges tulajdonságait, viselkedését, szokásait. Arachnológusi ismereteiket az internetről szerzik.

Az emberek pókoktól való félelmét a házaspár nem is érti, mindketten egybehangzóan állítják, hogy lakásukban a házinyúl a legveszélyesebb "fenevad", amely olykor a simogató kézbe is képes beleharapni, míg a pókok - szerintük - ilyet soha nem tennének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását