2024. május 2. - Zsigmond

Újabb dél-amerikai faj a miskolci állatkertben

Az agutival - más néven: aranynyúllal - ismerkedhetnek meg a látogatók a Miskolci Állatkert és Kultúrpark trópusi házában.Viszonylag nagy testű rágcsálófaj az aguti. Hosszú lábai közül az elsőkön 5, a hátsókon csupán 3 ujj van pataszerű karmokkal.
2008. augusztus 27. szerda 15:53 - Hírextra
A trópusi Dél-Amerika (Guayana, Suriname, Brazília, Észak-Peru) erdei füves fennsíkjain él. Meglehetősen gyakori, ám csak éjjel aktív, nappal odvas fákban készített fészkében pihen – mondta az MTI-nek Pilz Olivér, az állatkert vezetője.

Hozzátette: az aranynyúl növényekkel táplálkozik, így károkat tesz a cukornád-ültetvényekben és a veteményesekben is. Gyorsan fut, ügyesen ugrik, kitűnő érzékszervei vannak. Fiatal korában szelídíthető, jól tűri a fogságot, és eléggé szapora.

A spanyol aguti szó egyébként ismert a színek világából, ám igazából a „vadas” színezet gyűjtőneveként használják nemcsak a biológiában, hanem a divat világában is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását