2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szerdán kezdődik a SZIN

Szerda reggel kilenc órakor nyitja meg kapuit a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN); a csaknem 130 millió forintos költségvetésű fesztivált idén első ízben már önkormányzati támogatás nélkül szervezik meg - közölte Botka László polgármester a csongrádi megyeszé
2008. augusztus 26. kedd 17:23 - Hírextra
2003-ban, amikor hosszú szünet után újraindult Magyarország legnagyobb hagyományú ifjúsági fesztiválja, sokan kételkedtek a kezdeményezés sikerében - mondta a politikus a rendezvény helyszínén tartott keddi bejáráson. Hozzátette: akkor a SZIN költségvetésének több mint felét az önkormányzat állta.

Boros Gyula, a SZIN főszervezője elmondta, idén elővételben a tavalyinál 25 százalékkal több bérlet és jegy kelt el, így napi 12 500 fővel akár teltház is lehet a fesztivál helyszínén, a 11 hektáros Újszegedi Partfürdőn.

A SZIN tizenhat - köztük kilenc zenei - helyszínén összesen 262 program várja a látogatókat a négy nap alatt. A külföldi sztárok közül fellép a Morcheeba, a Within Temptation, a Backyard Babies és olyan magyar kedvencek is, mint a Quimby, a Kispál, a Barabás Lőrinc Eklektric, a Zagar, a 30Y, a Kaukázus, a HS7, a PASO, a Kiscsillag, a Belga, a Vad Fruttik vagy Péterfy Bory.

A szervezők "ökotudatos" nyárbúcsúztatóra várják a fiatalokat, a fesztiválon a sört visszaváltható korsóból kortyolhatják a vendégek, a harapnivalót biológiailag lebomló étkezési eszközökkel fogyaszthatják el, s idén is működik a szelektív hulladékgyűjtő rendszer. Az Ökofaluban természet- és környezetvédelmi szervezetekkel találkozhatnak a látogatok, s megismerkedhetnek a szegedi középiskolások által készített beszélő kukával is, amely megköszöni, ha használják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását