2021. november 28. - Stefánia

A grúz elnök fiai Ukrajnában nyaralnak

Mihail Szaakasvili grúz elnök fiai a dél-oszétiai konfliktus kezdete óta a Krímben nyaralnak keresztapjuk, Viktor Juscsenko ukrán államfő dácsáján.
2008. augusztus 24. vasárnap 14:33 - Hírextra
A Muholatka településen lévő üdülőben Katerina Juscsenko, az elnök felesége vigyáz rájuk.
A dácsán a 13 éves Edvard és a két és fél éves Nikolaz nyilván unatkozott, ezért Juscsenko asszony kirándulást szervezett nekik egy egykor igencsak híres helyre: az artyeki úttörőtáborba.

A Jalta közelében fekvő Artyek a világ legnagyobb gyerektábora ma is. Változatlanul nemzetközi, de igazán híres a Szovjetunió idején volt. Akkoriban könyveket írtak róla, s a Szovjetunió köztársaságaiban és a szocialista országokban sok kisgyerek álmodott arról, hogy egyszer majd ott nyaralhat.

A fiúkat anyjuk a pekingi olimpia megnyitásáról visszatérve nyomban Ukrajnába vitte, majd maga visszatért Tbiliszibe - erről korábban beszámolt a sajtó.

A két kis Szaakasvili artyeki látogatása azonban titokban maradhatott volna, ha Katerina Juscsenko az egyik altáborban tartott ünnepségen ki nem penderül mintegy 3000 táborlakó elé, s be nem jelenti: a táborban vendégeskedik a grúz elnök két fia, no meg a nagypapájuk és nagymamájuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását