2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kiestek a Sáfrán-testvérek

A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály 500 m-es kenus duó befejezte szereplését a pekingi olimpián, miután középfutamában csak a nyolcadik helyen ért célba és ez kevés volt a döntőhöz. Ezzel eldőlt, hogy a péntek-szombati 12 fináléból 11-ben lesz magyar hajó.
2008. augusztus 21. csütörtök 11:11 - Hírextra
Az ötkarikás újonc, fiatal kettős - amely Kolonics György egy hónappal ezelőtti tragikus halála után került a csapatba, s a legendára emlékezve a többi magyar kenushoz hasonlóan fekete karszalagot viselt - rendkívül erős keddi előfutamát hatodikként zárta, s már akkor érződött, hogy nagyon nehéz dolga lesz csütörtökön, ha el akarja érni célját, a legjobb kilenc közé kerülést.

A szakemberek előzetesen éppen ezt a futamot tartották a legkiegyensúlyozottabbnak a nap versenyei közül, senki nem mert tippelni, hogy melyik lesz az a három egység, amely elcsípi a döntős helyeket. A piros-fehér-zöld tábor persze reménykedett, hogy a magyar hajó is ott lesz köztük.

Ez a remény aztán gyakorlatilag a rajt után szertefoszlott, mert Sáfránék gyengén kezdtek, majd 250-hez csak a 7-8. helyen érkeztek. A táv második felében sem tudtak felzárkózni az élbolyhoz, s végül csak egy riválisukat sikerült megelőzniük, így - mivel az evezéssel ellentétben ebben a sportágban nem rendeznek B döntőt az olimpián - kiestek.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását