2024. április 28. - Valéria

Kovács Katalin döntős egyesben

Az aranyéremre törő Kovács Katalin a papírformának megfelelően magabiztosan nyerte előfutamát női K-1 500 m-en a pekingi olimpián, s így máris készülődhet a szombati döntőre.
2008. augusztus 19. kedd 10:50 - Hírextra
A sokak által hosszú évek óta a világ legjobb női kajakosának tartott, 23-szoros világbajnok magyar csillag pályafutása során először indulhat egyesben az ötkarikás játékokon, s feltett szándéka, hogy megragadja - első és valószínűleg utolsó - esélyét a győzelemre a "királykategóriában".

A szám aktuális világ- és Európa-bajnokának a keddi előfutam nem jelentett igazi erőpróbát, gyakorlatilag végig vezetve, senkitől sem zavartatva lapátolhatta le a távot, s szerezte meg ezzel az egyetlen, egyenes ági továbbjutást érő helyet. A szombati finálé ennél gyaníthatóan jóval nagyobb erőbedobásra készteti majd.

A magyar klasszis - akinek 1:49.424 perces ideje a harmadik legjobb volt az egész mezőnyben a német Katrin Wagner-Augustin (1:48.745) és az olasz Josefa Idem (1:48.864) mögött - a befutó után a sajtó érdeklődését azzal hárította el, hogy majd csak a döntők után szeretne nyilatkozni.

Kovács bő egy óra múlva Janics Natasával párosban is vízre száll, hogy megkezdjék menetelésüket a reménybeli címvédés felé.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását