2024. május 2. - Zsigmond

Halásztelek egy heti vízfogyasztását használják el a fesztiválon

A Fővárosi Vízművek zacskós vízzel és ivókutakkal járul hozzá ahhoz, hogy a Sziget fesztiválon a szórakoztató programok mellett vízben se legyen hiány. A szigetlakók a nagy melegben örülnek a kutaknak, folyamatos a sorban állás a csapokból folyó hideg víz
2008. augusztus 14. csütörtök 15:35 - Hírextra
A mintegy 3000 méter hosszan kiépített ideiglenes vízhálózatról működő 11 ivókút mellett a rendkívüli meleg miatt 2000 darab félliteres zacskós vízzel is hozzájárult a Fővárosi Vízművek, hogy a szigetlakók és a látogatók szomjukat olthassák - írta a cég kommunikációs osztályvezetője csütörtöki közleményében.

Lévai Zsuzsanna tájékoztatása szerint a 20 másodperc után automatikusan záródó, víztakarékos és higiénikus nyomócsapokon keresztül az egyhetes rendezvény alatt - a tavalyi tapasztalatok alapján - várhatóan csaknem 8000 köbméter víz fogy majd el, ami megfelel Halásztelek egy heti vízfogyasztásának. A Fővárosi Vízművek a kutakat rendszeresen takarítja - fűzte hozzá az osztályvezető.

A szigetlakók többsége láthatóan örül az ivókutaknak: folyamatos a sorban állás a hideg vízért. A legtöbben műanyag palackokkal várakoznak, de van olyan is, aki tisztálkodásra, fogmosásra vagy lábmosásra használja a csapokat.

Az MTI által megkérdezettek között általános vélemény, hogy a hideg víz a legjobb szomjoltó. A sorban állók többsége azt mondta, elsősorban azért használja a kutakat, mert túl drágának találja a büféknél és bároknál kapható innivalókat. Persze azért a sört nem helyettesítheti az ingyen ivóvíz sem - jegyezte meg egy fiatalember.

Többen voltak azonban, akik azt mondták, hogy otthon is szívesen isznak csapvizet. Volt ugyan, aki csak lustaságból választja - mint egy fiatal elárulta, egyszerűen nem akarja hazacipelni az ásványvizet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását