2024. május 3. - Tímea, Irma

Csárdás és nemzeti szalmakalap a vízilabdacsarnokban

A piros-fehér-zöld tábor jóvoltából elképesztő hangulat uralkodik a magyar válogatottak fellépésein az olimpiai vízilabdatornának otthont adó Jingtung uszodában.
2008. augusztus 12. kedd 10:05 - Hírextra
A jó másfél szektort megtöltő, mintegy 200 néző már fél órával a magyar-görög férfimeccs előtt zászlókkal és kürtökkel felfegyverkezve hangolt a lelátón, valamint a büféknél, amikor pedig a házigazdák tüzes csárdással kedveskedtek nekik a hangszórókból, ujjongva táncra perdültek. A helybéliek - kiegészülve a maroknyi göröggel - elkerekedett szemekkel figyelték a rögtönzött előadást, amelynek csak a csapatok bemutatása tudott véget vetni.

Az előny növekedésével - a nyitónegyed után 7-2 állt az eredményjelzőn - egyre erősebben harsogott az "Itthon vagyunk!", a "Játszik a csapat!" és a "Benedek Tibi!" a támadások végén, egy-egy szép védést követően pedig természetesen Szécsi Zoltán kapust éltették. A lobogók alapján többek között Körmendről, Andrásfáról, Gyöngyösről vagy éppen Hévízről sok ezer kilométert repült hívek begyakorolt élőképeket is bemutattak: vezényszóra jobbra, balra, majd előrehajolva biztatták a Kemény-legényeket.

"Három barátommal ez már sorozatban a negyedik olimpiánk, 1992 óta kísérjük mindenhova a magyarokat. A slágereseményekre, például a kézilabdára, vízilabdára, vívásra természetesen van jegyünk, a többire pedig a Long Maiban lévő szálláson veszünk mindig az előző napon" - mesélte az MTI-nek Böszörményi Zoltán dunaújvárosi gépészmérnök, aki társaival együtt nemzeti szalaggal átkötött szalmakalapban feszített. A becses - amúgy Olaszországban vásárolt - fejdísz általános feltűnést és derültséget kelt, amelyet számos fénykép és interjú is bizonyít.

A belépő nélkül maradt magyarok sem esnek kétségbe, mivel úgy is számtalan megoldás kínálkozik a bejutásra. A lejárt jegyek egymás felé fordítva például számos ellenőrt megtévesztenek, de ennél is célravezetőbb a "told meg-módszer". A kapuban felgyülemlett szurkolóknak ugyanis valaki kiadja a fenti parancsot, a felvigyázók nem tudnak mit kezdeni az (illegálisan) beözönlő tömeggel, közben a belépővel rendelkezők hátulról készségesen előrenyújtják a tikettjeiket, hogy valamit azért el lehessen tépni...

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását