2024. július 24. - Kinga, Kincső

21 amerikai város károsanyag-kibocsátása

Az Egyesült Államok 21 városa együtt lép föl a klímaváltozás ellen azáltal, hogy gázkibocsátását nyilvánosságra hozza. A résztvevők, köztük New York és New Orleans, hozzájárul ahhoz, hogy széndioxid-kibocsátásukat egy program keretében mérjék.
2008. augusztus 12. kedd 18:07 - Hírextra
A kezdeményezés (angol elnevezése alapján CPD) Londonból indult 2000-ben, s célja, hogy átláthatóbbá tegyék a széndioxid-kibocsátást. Adataik szerint világszerte eddig 1300 vállalat vett részt önkéntesen a mérésekben. "A világ teljes kibocsátásának több mint 70 százalékát a városok okozzák" - mondta Paul Dickinson, a CPD vezetője.

A kibocsátás csökkentéséhez pontos mérési adatok szükségesek. A 21 résztvevő város ezért a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét tervezi mérni és összehasonlítani.

Ezzel követik az Egyesült Államok több tagállamának példáját, amelyek Washington támogatása nélkül kötelezték el magukat a klímavédelem mellett. George W. Bush elnök kormánya alapvetően elutasítja a kötelező klímavédelmi célelőírásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását