2024. május 18. - Erik, Alexandra

Óriáskígyó-riadó

Óriáskígyó-riadót rendelt el a dél-angliai rendőrség, miután egy boa constrictor megszökött londoni tulajdonosának otthonából.
2008. augusztus 5. kedd 22:30 - Hírextra

A közel kétméteres, fekete foltokkal tarkázott, egzotikus háziállatként tartott barna bőrű hüllő a brit főváros déli részén lévő Catham egyik villájából csusszant ki hétfőn. A rendőrség figyelmeztette a térségben élő embereket, hogy csukják be házaik ajtaját és ablakait, és ne engedjék ki a szabadba kisállataikat.


A hatóság megnyugtatóan közölte azonban, hogy a kígyó néhány napja táplálékot kapott, nem éhes tehát, hanem valószínűleg egy nedves, sötét és meleg helyet keres az emésztéshez. A boák akár fél évig is megvannak táplálék nélkül, persze egy idő után már keresik a friss zsákmányt.
A boa constrictor - vagy közönséges óriáskígyó - Közép- és Dél-Amerikában honos, nem mérges, zsákmányát úgy öli meg, hogy köré tekeredik és megfojtja.


A rendőrség mindenesetre felhívta az emberek figyelmét, hogy ha találkoznak a szökevénnyel, "ne érintsék meg és ne próbálják a farkánál fogva elkapni, mert a kígyó harap".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását