2024. április 24. - György

Házasodási dömping

Óriási a tolongás az orosz anyakönyvi hivataloknál a 2008. augusztus 8-ra tervezett házasságkötések miatt. Az évszázad nyolcadik éve nyolcadik hónapjának nyolcadik napját jó előjelnek tartják a házasulandók. (A nyolcas a számmisztika szerint az újrakezdés
2008. augusztus 4. hétfő 10:19 - Hírextra
Moszkvában a házasságkötő-termek pénteken késő estig nyitva tartanak és arra számítanak, hogy mintegy kétharmaddal nő majd a házasságkötések száma egy normális nyári péntekhez képest. Mint a moszkvai anyakönyvi hivatal szóvivője, Jevgenyija Szmirnova közölte, 1675 házasulandó párt várnak, holott pénteken és szombaton általában 900-1000 között van a házasságkötések száma.
Hasonló tumultus volt tavaly 2007. július 7-én is.

A Kommerszant című orosz napilap szerint háromszor annyi esküvő várható pénteken egyes városokban, mint általában; van, ahol minden éttermet és luxuslimuzint előre lefoglaltak. Tomszkban nagyszabású csoportos esküvőt tartanak a város főterén.

A lap által megkérdezett házasulandók úgy vélik, hogy egy olyan nap, amely "a háromszoros végtelen" jegye alatt áll (a fektetett nyolcas a végtelen matematikai jele), a lehető legnagyobb esélyt adja arra, hogy az együttlét tartós legyen. A Konmmerszant azonban ünneprontóként megjegyezte: a statisztika nem igazolja ezeket a babonákat, mert a 2007. július 7-én kötött házasságok negyede máris felbomlott. Szmirnova szerint Moszkvában 43 akkori frigy végződött válással már az első évben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. augusztus 5. 10:37
Tudom! "Csé" a Zelőbb olvasta be - és lehet pont innen? - ezt (is) a rádióba.... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását