2024. május 3. - Tímea, Irma

Játékterápia a Margitszigeten

Együtt alkotnak a NOHA Stúdió ifjú képző- és iparművészei a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeivel és egészséges társaikkal augusztus első szombatján a margitszigeti Holdudvar Galéria kertjében.
2008. augusztus 1. péntek 15:20 - Hírextra

A közös alkotással ahhoz a lelki- és szellemi rehabilitációs programhoz csatlakoznak a résztvevők, amelyet a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája már évek óta sikeresen alkalmaz.

Garami Miklós gyermekonkológus, a klinika osztályvezető főorvosa elmondta: a játékterápia azt az életmódot biztosítja a beteg gyermekeknek, amelyet a betegség elvesz. A klinikán a kicsik a gyógyszeres terápia után különböző foglalkozásokon vehetnek részt, amely hozzájárul a testi-lelki gyógyuláshoz.

Most először kerül arra sor, hogy a játékterápiát a kórház falain kívül biztosítják. Az eseményen 15-20, döntően daganatos betegségben szenvedő gyermek vesz részt. A program nyitott más egészséges fiatal számára is.

Garami Miklós hozzátette: amennyiben a közös alkotás jól sikerül, szeretnék a programot rendszeressé tenni.

A NOHA Stúdió és Alkotóműhelyt fiatal képző- és iparművészek hozták létre 2006 májusában a testi és lelki egészség együttes védelme érdekében. Náluk életkortól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára kihívást jelentő és adottságainak leginkább megfelelő művészeti feladatot. Idén nyáron a stúdió munkatársai a gyermekeknek szervezett kézműves foglalkozásokkal kiköltöztek a Margitszigetre. Szombatonként a Holdudvar Galéria kertjében várják - hétről hétre változó programmal - a gyermekeket és szüleiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását