2024. június 19. - Gyárfás

Bordélystop

A dél-kínai szaunákban és masszázsszalonokban éjszakára bejelentkező vendégek a szolgáltatásokat ezentúl csak személyi igazolványuk bemutatása és az adataik rögzítése után vehetik igénybe.
2008. július 30. szerda 16:45 - Hírextra
A kantoni (Guangzhou) hatóságok ezzel az intézkedéssel szeretnék visszaszorítani Kína virágzó szexiparát, és megelőzni, hogy a bűnözők is ilyen helyeken rejtőzzenek el - olvasható a China Daily című kínai napilapban.

Kínában a masszázsszalonok és szaunák jelentős része bordélyházként működik. Ezeknek az "egészségügyi központoknak" álcázott intézményeknek az ellenőrzése az utóbbi években rendre elmaradt - mondta Kanton város közbiztonsági hivatalának helyettes vezetője.

Az új szabály szerint a szalonokba érkező vendégektől hajnali 1 és reggel 8 óra között kell elkérni az adatokat, s ennek betartását rendszeresen ellenőrzik majd.

Naponta átlagosan 100 vendég marad éjszakára - mondta az egyik kantoni szaunatulajdonos, hozzátéve, hogy az adatszolgáltatás hétfői bevezetése óta mindössze 60 látogatójuk volt.

A kínai kormány az olimpia közeledtével a pekingi szalonokra is lecsapott. A kínai fővárosban kívülről fodrászüzleteknek tűnő masszázsszalonok hirdetései is eltűntek, az üzletek jellegzetes futófényeit is leszerelték vagy kikapcsolták.

A Speciális szolgáltatásokat ajánló központok az internetre költöztek át, ahol a társkeresés vagy az egészségügyi szolgáltatás rovatban hirdetik magukat.

Az olimpia előtti rendteremtésnek esett áldozatul a csinos, mongol felszolgálólányokról is híres pekingi Maggie's éjszakai mulató, amely június eleje óta zárva tart. A külföldiek körében is népszerű mulató valamikor szeptember közepén nyit ki újra a tulajdonos szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását