2024. április 25. - Márk

Elmaradt a rekordkísérlet

Végül is nem kísérelte meg Nagy György "Dagadt"a magyar kerékpáros sebességrekord megdöntését szombaton a Győr melletti Écsen található Rába ringen.
2008. július 27. vasárnap 07:17 - Hírextra
A versenyző szerint ennek - mint azt az MTI-nek elmondta - az volt az oka, hogy a pálya, amely eredetileg próbapályának épült, hazánkban ugyan egyedül alkalmas gyorsasági edzésekre, de rekordkísérletre nem, mert emelkedők és döntött kanyarok vannak, így a nagyobb sebesség elérése szinte lehetetlen, illetve túlságosan nagy energiaráfordítást igényelne.

"Edzésnek viszont kiváló volt" - mondta "Dagadt". Így is sikerült 126,6 kilométeres sebességet elérni.

Nagy György kerékpárversenyző, civilben nevelőtanár, illetve egy biciklis futáscégnél dolgozik. A munkára használt kerékpárját építette át 9,3-es áttételezéssel speciális versenygéppé. Ez a fajta versenyzés teljességgel sajátságos, a versenyző egy erre a célra kialakított furgon mögött, úgynevezett "spéherben" száguld. Nagy György egy jövő évi egyesült államokbeli versenyre készül. A Utah állambeli Bonnieville mellett található kiszáradt sóstó medrében más sebességi rekordversenyeket is rendeznek. A kerékpáros világrekord 268 kilométer/óra, de Nagy György szerint ott erre ideálisak a körülmények és a világcsúcstartó elsőre 144 kilométert teljesített a tó medrében. Ez azt jelenti, hogy akár ő is csúcsközelbe kerülhet. Ehhez pedig ideálisak az écsi edzések - mondta Nagy György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását