2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Titokban emelik az adót?

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy az ország életét befolyásoló döntéseket, az adóemelési terveket ne titkokban készítse elő, és sürgősen tegyen le adóemelési terveiről - mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótá
2008. július 25. péntek 17:35 - Hírextra

Szijjártó Péter szerint a magyar emberek és a magyar gazdaság jelenlegi állapotában az adóemelés a legrosszabb, ami történhet. Hozzátette: a Fidesz azt várja, hogy a kormány letesz adóemelési terveiről.


A világgazdasági folyamatok mindenki számára világosak, és az is egyértelmű, hogy újabb és újabb áremelkedések lesznek - vélekedett a Fidesz szóvivője, aki szerint a nemzeti kormányok a világon mindenütt olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel tompítani tudják a kedvezőtlen hatásokat. Megjegyezte: egyetlen kivétel van, a magyarországi kisebbségi kormány, amely szembe megy a világtrenddel, más kormányokkal, amelyek az adócsökkentés különféle lehetőségeit vizsgálják, és ehelyett adót akar emelni.


A szóvivő leszögezte: a kormánynak ki kell állnia a nyilvánosság elé, és elmondania valós szándékát.
Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP azért nyújtotta be adócsökkentő javaslatát az Országgyűlésnek, mert az alapvető élelmiszerek, a távhő és a benzin jövedéki adójának enyhítése árcsökkentést vonna maga után.


Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-hez eljuttatott reagálásában érthetetlennek nevezte a Fidesz szóvivőjének felvetését, hiszen szerinte nem meglepő, hogy egyeztetések folynak az adórendszer esetleges átalakításáról.


"Orbán Viktor nyugdíjak befagyasztásáról szóló titkos beszéde, Matolcsy György drasztikus megszorításokra utaló közelmúltbeli lapinterjúja után kissé furcsán veszi ki magát, hogy éppen egy fideszes politikus beszél titkolózásról" - fogalmazott Budai Bernadett közleményben.
Hangsúlyozta: a kormány – ahogy eddig is – az egyeztetések lezárulta után nyilvánosságra fogja hozni döntéseit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását