2024. május 3. - Tímea, Irma

Árverés alatt Párizs grófjának emlékei

Kalapács alá kerülnek Párizs grófja és felesége örökségének darabjai, köztük a francia forradalomban kivégzett XVI. Lajosnak és Marie-Antoinette-nek, illetve Lajos Fülöpnek, továbbá az orléansi család tagjainak emléktárgyai.
2008. július 19. szombat 15:32 - Hírextra

Franciaországi Henrik (1908-1999), aki feleségül vette Isabelle d'Oréans-Bragance-t (1911-2003), a francia uralkodóház feje volt, és igényt tartott a trónra.


A Christie's aukciós ház minapi közlése szerint az árverés októberben lesz. Csaknem hatszáz tárgyra lehet majd licitálni, főleg a házaspár és gyermekei által lakott Miromesnil utcai párizsi lakás ingóságaira. ötvösművekre, festményekre, bútorokra, művészeti tárgyakra és ékszerekre.


A kalapács alá kerülő tárgyak közt van Marie-Antoinette királyné tárcája, amelyet a Temple-ban töltött fogsága idején hímzett, XVI. Lajos király egy hajtincse és egy nagy kínai porcelánváza, amelyet Jung Cseng (Yongzheng) császár (1723-1735) nevének hat írásjegye ékesít. Megvételre kínálnak fel továbbá családtagok portréjával díszített miniatűr ékszereket, brosstűket, az orléansi család címereit, miniatűr arany dobozokat, bútordarabokat és étkészleteket.
Az árverést október 10-től 13-ig, péntektől hétfőig tartják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását