2024. május 6. - Ivett, Frida

Bátor-tábor Hatvanban

Közép-európai országokból érkező, daganatos betegségben szenvedő gyermekek nyaralnak a Bátor Tábor szervezésében egy hatvani táborban az egyik nagy gyógyszergyár támogatásával.
2008. július 17. csütörtök 17:25 - Hírextra
A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta szervez élményterápiás nyaralást daganatos, cukorbeteg és krónikus ízületi gyulladással kezelt gyerekek számára. A közelmúltban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a közép-európai krónikus beteg gyermekek élményterápiás központjává váljanak. A kezdeményezéshez cseh, lengyel, szlovák és olasz kórházak is csatlakoztak.

A szervezés eredményeképpen a héten hatvanöt, 7 és 13 év közötti gyerek vesz részt az első nemzetközi turnusban.

A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek kipróbálására másutt - betegségükből kifolyólag - nincs nagyon lehetőségük. Magyar társaikhoz hasonlóan alacsony és magas kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, eveznek, íjászkodnak és lovagolnak. Emellett kézműves, színjátszó, fotós, zenei és táncos programokat szerveznek számukra.

"Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása" - olvasható a tábor közleményében.
Amint az alapítvány orvosigazgatója, Békési Andrea hangsúlyozta, a hazai gyermekgyógyász társadalom jeles képviselői, valamint ápolónők dolgoznak önkéntesként a turnusaikban.

Az alapítvány az utóbbi években Magyarország egyik legnagyobb önkéntesfoglalkoztató szervezetévé vált. Az évi 500 táborozó fogadásához közel 400 önkéntes segítségére van szükség.

A Bátor Tábor Alapítvány tavaly a világ legnagyobb, beteggyerek-fogadó táborokat tömörítő szövetségének, a Paul Newman által alapított Association of Hole in The Wall Camps-nek a tagjává vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását