2024. május 6. - Ivett, Frida

A bankok is Kínába vágynak

Ígéretes jövőképet kínál a kínai piac a külföldi pénzintézeteknek. Noha a világ vezető bankjainak legtöbbje már most jelen van Kínában, a jövőben további piaci szereplőkre lehet számítani. A gyorsan fejlődő gazdaságból a bankok is kiveszik a részüket: egy
2008. július 17. csütörtök 07:30 - Hírextra
A PricewaterhouseCoopers felméréséből kiderül, hogy Kínában 2011-re a külföldi bankok száma elérheti a 100-at. A válaszadó 42 külföldi bank több mint 80 százaléka piaci részesedésének növekedésére számít.

Habár Kína egyre inkább betagozódik a világgazdaságba, a megkérdezett pénzintézetek 90 százaléka a jelenlegi profitszintnél magasabb nettó eredményre számít a következő három évben - a gyengélkedő világgazdaság ellenére.

A virágzó piaci helyzet ellenére a külföldi bankok továbbra is a szabályozói környezetet és a munkaerő toborzását és megtartását értékelik a legnagyobb kihívásnak. Mivel a bankok nemcsak termékkínálatukat, hanem fiókhálózatukat is gyors ütemben bővítik, így az egyik banktól valamelyik másikhoz való átpártolás veszélye is folyamatosan növekszik.

A felsővezetőkön túl a törvényi megfelelésért felelős és vagyongazdálkodási vezetőt a legnehezebb találni. E funkcióknál az éves 30 százalékos munkabér-emelkedés is magasabb, mint a más banki területeken megfigyelhető 15-20 százalék.

Természetesen ennél nagyobb arányú fizetésemelések is előfordulnak a bankszférában. A jövőbeli stratégiai terjeszkedés tekintetében a külföldi bankok továbbra is a szerves növekedést részesítik előnyben, amelyre - a kínai piac méreteit ismerve - bőven van lehetőségük.

A válaszadó bankvezérek többsége a stratégiai akvizíciókat kicsit későbbre tervezi, 2011-ig szándékaik szerint értékpapír, biztosítás, vagyongazdálkodás, lízing és eszközgazdálkodási területeket céloznának meg.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását