2024. április 20. - Tivadar

Szlovák-magyar kapcsolaterősítés

Gömör-Tornai Fesztivál kezdődik csütörtökön a szlovák és a magyar történelmi gyökerű térségek kapcsolatainak erősítésére a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet és helyi intézmények szervezésében.
2008. július 16. szerda 23:13 - Hírextra
A rozsnyói járásban a Betléri-kastély, Rozsnyó, Jablonca, Polomka a magyar zenei együttesek szereplésének színhelye - mondta el az MTI-nek Krasztev Péter, a magyar intézet igazgatója, hozzátéve, hogy a fesztivál főrendezője a rozsnyói Turisztikai Információs Központ.

A Tabulatúra régizenei együttes a Betléri-kastélyban lép fel vasárnap. Historikus hangszerek másolatain szólaltatja meg a zenekar a középkortól a barokkig terjedő időszak zenéjét.
A Miskolci Ütősök hétfőn Rozsnyó főterén bemutatják, hogyan szól Gershwin, Bach, Bartók vagy Mozart zenéje xilofonon, marimbán és dobokon. A 2000-ben alakult együttes tagjai azt vallják, hogy minden jó zene eljátszható ütőhangszereken is.

Vázsonyi János szaxofonművész július 27-én, vasárnap a jabloncai római katolikus templomban - ahogy az MTI-nek elmondta - Bach és Telemann műveket fog játszani, de saját szerzeményeket és dzsessz-variációkat is előad délután két órakor, majd ráadáskoncert következik 18 órakor Pomolkán, szintén a római katolikus templomban. Nagyon szeret Szlovákiában muzsikálni, tavaly Zsolnán szerepelt. "Kedvesek, szíves vendéglátók az ottani emberek, legyenek magyarok vagy szlovákok, eddig csak jó tapasztalatokat szereztem" - tette hozzá a zenész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását