2024. április 29. - Péter

Patkányburgerért börtön

Otthonról vitt patkányt csempészett éttermi ételébe egy nő az Egyesült Államokban, hogy megzsarolhassa a vendéglőt, ám úgy tűnik, pénz helyett börtönt kap.
2008. július 15. kedd 11:46 - Hírextra
A 41 éves hölgy nem nyersen rakta a patkányt ételébe, hanem előfőzötten, még otthon párolta meg mikrohullámú sütőjében, hogy ne legyen gyanús. Így is gyanús lett: az étterem nem volt hajlandó kifizetni a félmillió dollárt - amelyet a nő követelt cserében, hogy nem kürtöli tele a sajtót -, és átadta a patkányt vizsgálatra biztosítójának.

Kiderült, hogy a patkány nem "mezei", illetve városi példány volt, hanem fehér, laboratóriumi. Ettől még ugyan belekeveredhetett volna valahogy az étekbe - bár nem nagy eséllyel -, csakhogy a mikrohullámú sütés nyomait is ki lehetett rajta mutatni, márpedig az étterem nem használ ilyen konyhai eszközt. Így a sültpatkány visszafele sült el.

A nő ellen zsarolás a fővád, akár 3 és fél év börtönt is kaphat. Egyelőre szabadlábon van és csupán 1500 dollár - 220 ezer forint - óvadékot kellett fizetnie, azért csak ennyit, mert büntetlen előéletű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását