2024. május 2. - Zsigmond

Rocksztárok és vandalizmus

Úgy tűnik, hogy csak a híres rock-sztárok tehetik meg, hogy feldúlják, összetörik hotelszobájukat és az igazgatók csak elvétve fizettetik meg a kárt. Az ok egyszerű: így bekerülhetnek a műfaj történetébe.
2008. július 14. hétfő 10:30 - Hírextra
Sok helyütt rettegték az 1970-es években a Led Zeppelin dúlásait. Egyik amerikai turnéjukon egy szállodai főlondiner megirigyelte büntetlen vandalizmusukat, mire Peter Grant menedzser azt javasolta az alkalmazottnak: amortizálja le nyugodtan az egyik szobát és ő kifizeti az okozott kárt. Arról nem szólt a legenda, hogy a magáról megfeledkezett főlondiner azonnali hatállyal, vagy csak másnap kapta-e meg a felmondó levelét. Ugyancsak a Zep rendezett a hollywoodi Chateau Marmont halljában motoros futamot.

Hírhedt pusztító volt Keith Moon, a The Who dobosa, aki egy alkalommal egy külön a számára megrendelt vízágyat szúrt ki, elárasztva ezzel az egész szállodát. Az egyik leghíresebb eset Keith Richards nevéhez fűződik: a Los Angeles-i Hyatt West Hollywood egyik tizedik emeleti szobájának ablakából hajított ki egy televíziót. Ezt a közelmúltban bemutatott, Martin Scorsese rendezte dokumentumfilmben is felidézték. Az esetet azóta is emlegetik a szállodában, és mostanában, biztos, ami biztos, a szobákba hatalmas plazmatévéket állítottak, amelyeket kissé bajos elmozdítani.

Billy Idolt sem felejtik el a bangkoki Mandarin Hotelben. 1989-ben innen kergették ki, azután, hogy a lakosztályában rendezett partyn olyan rossz szagú és irritáló folyadékkal mocskolta be a tapétát, hogy a lakrészt ki kellett üríteni.

Napjaink sztárjai sem maradnak el a törés-zúzásban a régi nagyoktól: a múlt év augusztusában Amy Whinehouse és férje adott munkát a londoni Sanderson Hotel személyzetének: verekedésük során tíz berendezési tárgyat törtek ripityára, és vérnyomokat hagytak a falakon - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A rock-sztárok vandalizmusának már "tudományos neve" is van, az "úti láz" (road fever).

Pszichológusok szerint a hosszan turnézó muzsikusok tele vannak stresszel amiatt, hogy minden este csúcsformát vár tőlük a közönség, ráadásul hiányzik nekik az otthon melege, nyugalma, és vannak, akik így vezetik fel felgyülemlett negatív energiáikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását