2024. április 27. - Zita

Pekingen jobban megy majd

Kemény Dénes eleve és hangsúlyozottan a pekingi olimpiai felkészülés egyik részállomásának minősítette a vasárnap zárult málagai Eb-t, amelyen a szövetségi kapitány kiválasztotta tizenhármak a bronzérmet szerezték meg a horvátok legyőzésével. A szövetségi
2008. július 14. hétfő 11:18 - Hírextra
Mennyire igazolta vissza az Eb az előzetes elvárásait?
"Annyiból ideálisnak mondható ez az Európa-bajnokság, hogy sok nehéz mecset játszottunk a pekingi olimpia előtt, sok játékosról kiderülhetett, hogy milyen állapotban van, miben kell javulnia akár fizikai, akár pólószakmai szempontok alapján, nem beszélve az ezerféle játékvezetői felfogásról, aminek szintén tanúi lehettünk itt - mondta a szakvezető az MTI-nek.

"Csapatszinten minimális taktikai tárházzal álltunk elő, nem azért, mert titkolózni akartunk, hanem mert egyszerűen nem volt időnk többre.

 Láthattuk a leendő pekingi ellenfeleink java részét, persze a játékokra ők is változtathatnak még. Ide alapvetően középerős formában érkeztek a csapatok, mi is ebbe a kategóriába tartozunk, lesz, amelyik javul majd az olimpiára, lesz, s amelyik már nem. Mi játékban mindenképpen javulni fogunk."

Mi a véleménye a ténykedésükkel kétségtelenül sok vitát kiváltó bírókról?
"Évek óta hektikus a bíráskodás. Jellemző, hogy ugyanazt a szituációt nem egyformán ítélik meg sokszor még egy meccsen belül, és olykor egyazon csapat esetében sem, ami külön bosszantó.

Ezen az Eb-n volt, hogy ítéleteikkel nem nekünk kedveztek, és volt, hogy tőlük minden további nélkül nyerhettünk volna. Összességében nem különösebben tetszik a bíráskodás.

Ezzel együtt a játékosaimtól azt kértem már az Eb első napjától fogva, hogy ne meglepődjenek az ítéleteken, hanem reagáljanak a játékvezetői döntésekre, még ha hülyeséget fújnak, akkor is."
Mikor lesz meg az olimpiai utazók listája?

"Erre nem tudok mit mondani. A MOB részére július 21-ig kell a végleges névsorral szolgálni."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását