2024. április 16. - Csongor

Több mint hétmillió forint a TEGY programban

Eddig már 7.956.816 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő idei "Tegyünk együtt a gyermekekért" társadalmi célú programban
2008. július 13. vasárnap 08:55 - Hírextra
Az összeg azokból az 1 forintokból gyűlt össze, amelyeket a Danone Kft. ajánlott fel a kezdeményezés keretében, a június 15. és július 31. között értékesített legtöbb Könnyű és Finom termék után. Ebben az évben a kezdeményezés fő irányvonala az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy ösztönözze, és anyagilag támogassa a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat intézményeit a daganatos beteg gyermekek helyes klinikai táplálkozási módszereinek kidolgozásában, valamint az ehhez szükséges feltételrendszerének kialakításában.

Az immár 10 éve működő "Tegyünk együtt a gyermekekért" program által eddig biztosított több mint 191 millió forint az elmúlt években több, mint 7.000 esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében illetve gondozásában. Az idei program érdekes színfoltja, hogy az "Add a hangod" mozgalom keretében az addahangod.hu microsite-ra egy a beteg gyermekeket, támogató szöveget rámondva, vagy egy közismert népdal eléneklésével bárki kifejezheti szimpátiáját a daganatos beteg gyermekek iránt. Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy 10.000 ember adja a hangját, akkor a TEGY program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé, az idén további 1 millió forintot adományoz a cég a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. Csisztu Zsuzsa sportriporter, Moór Bernadett és Kowalsky után Dopeman és az Anna&the Barbies együttes is nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé és több civil emberrel közösen, Ők is adták hangjukat e nemes ügyhöz.

Ennek érdekében "Tegyünk együtt a gyermekekért" program keretében, a Danone kezdeményezésére a Magyar Gyermekonkológiai Szekció tavaly egy 2008. végéig tartó Klinikai Táplálkozási Programot indított útjára. A program célja az, hogy a támogatásból pályázatok útján segítse a 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető az, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető a kezeléseket követő elhízásuk.

A tavalyi "Tegyünk együtt a gyermekekért" programban összegyűlt támogatásból az onkológiai és rehabilitációs központok számos, a kezelt gyermekek egészséges táplálkozását elősegítő, ezáltal pedig a kezelések alatti életminőségét, javító fejlesztést valósítottak meg. Több központ szerzett be és alkalmaz a gyermekek igényeinek megfelelő speciális táplálék-kiegészítőket, multivitaminokat, gyógytápszereket és vásárolt az ezek tárolásához szükséges hűtőgépeket. Egyes központokban dietetikus szakemberek kezdték meg munkájukat, akik nemcsak a gyermekek egészséges táplálkozását segítik, de a szülőknek is tanácsokat nyújtanak a gyerekek otthoni étrendjének összeállításához. A dietetikus szakemberek iránymutatásai alapján több gyermekonkológiai központ készített olyan tájékoztató kiadványt is, amely az étkezési tanácsokat egyszerűen és közérthetően ismerteti a szülőkkel.

"Azért csatlakoztam az "Add a hangod" mozgalomhoz, mert szívesen segítek a rászorulókon, különösen a gyerekeken, hiszen ők jelentik a jövőt, akik szebbé tehetik ezt a világot. Jó érzés hogy ilyen módon is segíthetek a daganatos kis betegeknek. Tudom mit jelent egy beteg gyermek gondozása, hiszen az én családom is nap mint szembenéz ezekkel a nehézségekkel. Mióta pedig apa lettem, még inkább átérzem a szülők és a beteg gyerekek helyzetét. Ne feledjétek: Ti is segíthettek! Adjátok a hangotokat és segítsétek a beteg gyermekek gyógyulását"- mondta el Dopeman.

"Személyes tapasztalatból tudom, hogy ez a betegség sajnos nem válogat. Nagyon fontosnak tartom, hogy akkor és addig segítsünk a daganatos beteg gyermekeknek, amíg nem késő, és segíthetjük ezeknek a kis betegeknek a gyógyulását. Egy énekes számára a legtermészetesebb, ha a hangjával segít, hiszen nagy öröm egy koncerten boldoggá tenni a közönséget, de ha a hangunkkal még a beteg kisgyermekek gyógyulását is segíthetjük, az dupla öröm mindenki számára"- nyilatkozta Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője.


Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását