2024. április 19. - Emma

Mindig a bikák nyernek

Száztizenöten sérültek meg a hét végén a pamplonai bikafuttató fesztiválon, tíz sebesült kórházi ápolásra is szorult - közölték vasárnap az észak-spanyolországi város hatóságai. A legsúlyosabb sebet egy 26 éves kolumbiai férfi combján ejtette egy bika, az
2008. július 13. vasárnap 18:07 - Hírextra
Az egy hete tartó, s hétfőn befejeződő San Fermin fesztiválon naponta délelőttönként tartanak bikafuttatást hat-hat állattal egy 800 méteres útvonalon. A Spanyolország és a világ minden tájáról érkező kalandvágyó résztvevők együtt futnak az állatokkal a szűk utcákon. Délutánonként az arénában bikaviadalokat rendeznek. A vasárnapi futtatás különösen veszélyes volt, mivel egész éjszaka esett az eső, s igen csúszóssá váltak a kockakövek mind a futók, mind az állatok számára.

1924-ben született ez a veszélyes hagyomány, amelyet Ernest Hemingway is megörökített egyik híres elbeszélésében: azóta 13 ember lelte halálát a bikafuttatásokban. Utoljára 1995-ben egy 22 éves amerikai vált az őt felöklelő bika áldozatává Pamplona utcáin. Az idei ünnepnek is volt halálos áldozata, még a nyitó napon, ő azonban leesett a pamplonai óvárost övező magas falról, s nem egy bika végzett vele.

Az állatvédők évről évre tiltakoznak a kockázatos futtatás és a bikaviadal gyakorlata ellen - a futtatásokat követő corridákon a matadorok végeznek a bikákkal. A tiltakozó tüntetők magukat festékkel "véresre" festve, félmeztelenül fekszenek a kövezetre a futtatás útvonala mentén, követelve a bikaviadalok betiltását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását